Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεισε το ιστορικότερο ζαχαροπλαστείο του Μοσχάτου '' Ρούμελη''

Από το 1941, η οικογένεια Αποστολίδη στο ζαχαροπλαστείο Ρούμελη (καφενείο και γαλακτοπωλείο αρχικά) απέναντι από την κεντρική πλατεία του Μοσχάτου στην οδό Μακρυγιάννη 99 έκανε τους πελάτες να ορκίζονται στο όνομά της για το θρυλικό ρυζόγαλο αλλά και για την κρέμα και το γιαούρτι.

Σήμερα όμως το μεγαλύτερο σε Ιστορία ζαχαροπλαστείο έκλεισε για πάντα λόγω οικονομικών προβλημάτων ενώ από προχθές το πρωί ξεκίνησε η κατάσχεση.

 Το Ιστορικότερο μαγαζί του Μοσχάτου είναι πλέον παρελθόν. Καλή δύναμη στην οικογένεια.!!!

11 σχόλια:

  1. Κρίμα ήταν όντως τιμή μας που βρισκόταν στο Μοσχάτο.Καλή δύναμη στην οικογένει κουράγιο και όλα θα στρώσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι και να πω είναι λίγο. Κρίμα για το στολίδι που χάσαμε απο την πόλη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. isws na mhn eprepe na alla3oun...isws eprepe na parameinei opws htan palia h roumelh...san to palio krasi...kalh dunamh sthn oikogeneia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακούγεται ότι η επιχείρηση ήταν βαθειά χωμένη
    στα χρέη(?). Απλά η ανακαίνιση μάλλον ήταν για
    επικοινωνιακούς(?) λόγους. Τέλος πάντων οι
    ιδιοκτήτες γνωρίζουν το πως και γιατί. Απλά το
    συγκεκριμένο κατάστημα ήταν σήμα κατατεθέν του
    Μοσχάτου και για το φοβερό γαλακτομπούρεκο.
    Κρίμα να μην υπάρχει συνέχεια. Μας κράτησε παρέα
    (είμαι στα 53), από τα παιδικά μας χρόνια.
    Κρίμα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε όχι ρε παιδια και να στεναχωρηθούμε για ένα μαγαζί που άνοιξε μέσα στη γερμανική κατοχή που οι ιδιοκτήτες του θησαύρισαν επί 60 χρόνια! Ας στεναχωρηθούμε για όλα τα μικρομάγαζα της Μακρυγιάννη που κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΜΟΥΝ ΠΑΛΙΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΜΑΗ,ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ [ ΜΟΥΓΓΟΥ ] ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όλα τα μαγαζιά λυπόμαστε που κλείνου πόσο μάλλον για ενα ιστορικό μαγαζι του Μοσχάτου αλλά και γενικότερα της Αθήνας!!!κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. einai aksia paidia kai tha ta kataferoun...kalh dynamh tous eyxomaste....kai stoys kakoproairetous kai kaxypoptous etsi kai allios ta idia tha elegan kai na emene anoikto.....krima pantos!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ,ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 1941 Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ Κ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ΚΩΣΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ.ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ Κ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ <>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΤΡΙΣΕ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ, ΛΥΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΣΧΑΤΙΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΑΒΙΑ. ΡΟΥΜΕΛΗ = ΜΟΣΧΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com