Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Θεατρική παράσταση σήμερα 28/12 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Η Ομάδα Επτά παρουσιάζει τη Θεατρική παράσταση "Από την Αρχή…" βασισμένη στα μονόπρακτα του Φ. Ξ. Κρετζ «Άνω Αυστρία» και «Εργασία στο σπίτι».

Έξι ηθοποιοί, τέσσερις γυναίκες και δύο άντρες, αντιμετωπίζουν καθημερινά, το ίδιο ανέλπιδο σενάριο. Η υπόσχεση για καλύτερες μέρες είναι αδιέξοδο, ο κύκλος βίας στον οποίο όλοι είναι συμμέτοχοι, δημιουργεί ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις.

Μια κραυγή σχηματίζεται από την απελπισία. Υπάρχει διέξοδος, μπορεί να γίνει κάτι ή είμαστε παρατηρητές ενός φαινομένου πέρα και έξω από εμάς;

« ….όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα…..Από την αρχή….» (Φ. Ξ. Κρετζ)

Με αφορμή τα μονόπρακτα του Φ. Ξ. Κρετζ, «Εργασία στο σπίτι» και «Άνω Αυστρία» η ομάδα εξερευνά και αναδεικνύει τις συνθήκες εγκλωβισμού και πολτοποίησης της ανθρώπινης ύπαρξης, που χαρακτηρίζουν, κατά τη γνώμη της, τις σύγχρονες κοινωνίες.

Η ομάδα Επτά δημιουργήθηκε το 2003. Χρησιμοποιεί μεθόδους από το θέατρο της επινόησης. Δράσεις που στηρίζονται σε οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς, με έμφαση στην οπτικοποίηση της συναισθηματικής μνήμης, την σκηνική αξιοποίηση του ελεύθερου συνειρμού και του θεατρικού κειμένου του Κρετζ, την ανάκληση δράσεων της καθημερινότητας, την ανάγκη της συμμετοχής των ερμηνευτών σε ένα πολυδιάστατο και αποσπασματικό παρόν, που δημιουργεί έναν καμβά ποικίλων συναισθημάτων, ενεργειών και μηνυμάτων στην σκηνή.

Εισιτήρια:
Κανονικό 15€, Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων: 10€

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550
Ώρα: 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com