Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Κυριακάτικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απο Τον ''Ελληνικό Κόσμο'' στον Ταύρο

Για αυτή την Κυριακή 10 Οκτωβρίου μπορείτε να επισκεφθείτε τα παρακάτω προγράμματα:

Κελαηδίσματα

Φτερωτές... ιστορίες από όλο τον κόσμο! Αετοί, παγόνια, χελιδόνια, στρουθοκάμηλοι και όλων των ειδών τα πουλιά καταλαμβάνουν αυτή την Κυριακή τον «Ελληνικό Κόσμο».


Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το φυσικό περιβάλλον και παράλληλα να μυηθούν στις λαϊκές παραδόσεις που σχετίζονται με τα πουλιά. Μέσα από φωτογραφίες, γλωσσοδέτες, παραμύθια, κατασκευές με πηλό και παραδοσιακά τραγούδια για πουλιά, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά των φτερωτών φίλων μας. Παράλληλα, θα γνωρίσουν ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής και θα εκφραστούν μέσα από χορούς και τραγούδια.

Νήπια και παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού.

Με σκουπάκι και μυστρί, συμπληρώνουμε το παζλ της ιστορίας!

Γρήγορα στο σκάμμα όλοι και ας μοιραστούν οι ρόλοι. Στην ανασκαφή μας κάποιοι είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες, οι συντηρητές και οι φωτογράφοι. Κοινό όλων η ομαδικότητα και η χαρά της ανακάλυψης!
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και συναρμολόγησης ευρημάτων. Δουλεύοντας με εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων καθώς και μια πραγματική τοιχογραφία που θα στηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο», θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι!

Παιδιά από Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού.


Για δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Κυριακής 10 Οκτωβρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0602 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0602.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com