Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Δωρεάν 3G κλήσεις για μέλη του Facebook

Η εταιρεία Vonage παρουσίασε εφαρμογή για κινητά iPhone και Android, η οποία επιτρέπει στους κατόχους τους να κάνουν δωρεάν κλήσεις VoIP (μέσω internet), αρκεί οι συνομιλούντες να είναι “φίλοι” στο facebook.

Η εφαρμογή που διατίθεται ήδη στο iTunes και Android Marketplace, εμφανίζει τους φίλους του Facebook, οι οποίοι έχουν εγκατεστημένη την ίδια εφαρμογή (και μπορούν να κληθούν δωρεάν) και αυτούς που δεν τη έχουν (η επικοινωνία μεταξύ των οποίων περιορίζεται στα μηνύματα).
Η Vonage μας πληροφορεί ότι και οι δύο μορφές επικοινωνίας είναι διαθέσιμες μέσω δικτύου 3G στις περισσότερες χώρες.
Η Vonage ξεκίνησε την παροχή υπηρεσιών VoIP περίπου πριν από δέκα χρόνια και προμηθεύει τους πελάτες της με routers εφοδιασμένους με υποδοχή για τηλεφωνικό καλώδιο όπου μπορούν να συνδέσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό τους.
Παρά την στάνταρ πελατεία της όμως, η εταιρεία υποσκελίστηκε από την Skype, η οποία μπορεί να παρέχει φθηνότερες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας την υπολογιστική ισχύ των πελατών της.
Η Frig προσφέρει τις ίδιες περίπου υπηρεσίες, επίσης δωρεάν, και επιπλέον βιντεοκλήση και υποστήριξη για διάφορες πλατφόρμες μηνυμάτων.
Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι η Vonage δεν ενσωμάτωσε τη υπηρεσία στα πακέτα που ήδη προσφέρει. Πιθανόν αυτό να εννοεί όταν λέει “θα επεκτείνουμε την υπηρεσία ώστε να ενσωματώσουμε παροχή υπηρεσιών φωνής και μηνυμάτων, αλλάζοντας τον τρόπο επικοινωνίας”.
Τέτοιου είδους παροχή θα αποτελέσει σημαντικό πονοκέφαλο στις εταιρείες παροχής κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες βασίζονται στον χρόνο ομιλίας των συνδρομητών τους για να έχουν κέρδη.
Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα της Vonge. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com